בתחום עיסוקי אני מטפל בפגיעות ברך שונות כגון: כאבי ברכיים, קרע ברצועות, פגיעה בסחוס ועוד….
בהמשך האתר תוכלו למצוא מידע חשוב לגבי פגיעות בברך מסוגים שונים ולגבי דרכי הטיפול בהן. המידע מיועד לקהל הרחב. המידע הוא בסיס להבנת הפגיעות מסביב לברך, אך אינו תחליף לפגישה.
כאבים בברך יכולים להופיע בעקבות פגיעות שונות.
לעתים מדובר בפגיעה חריפה – באירוע חבלתי חד פעמי. במקרה כזה הכאב מופיע מיד עם הפגיעה ויכול להיות חריף מאוד. חבלה משמעותית מלווה בדרך כלל בנפיחות בברך – "מים בברך", וכן יכולים להופיע סימנים נוספים, כגון: קושי בהליכה, טווח תנועה מוגבל, "נעילה" של הברך ו"בריחה" של הברך.
לעתים מדובר בפגיעת ברך מתמשכת– עומס יתר, חבלות קטנות ומרובות (MICROTRAUMA) ושחיקה של הברך. במקרה זה הכאב בברך מופיע בצורה הדרגתית, הכאב עמום, והוא מחמיר עם הזמן.
קיימים גם מקרים של כאבים בברך שבהם אין כל פגיעה במבנה האנטומי של הברך. לרוב, הכאבים מופיעים בשתי הברכיים. מצב זה מוכר בשם ARTHRALGIA, ויכול לנבוע מסיבות שונות, כגון: הפרעות מטבוליות והורמונליות, חולשת שרירים על רקע נוירולוגי ועוד. במצבים אלה יש צורך בבירור אצל רופא פנימאי מומחה, במקביל לבירור אצל אורתופד.
התהליך האבחנתי
בכל מקרה, כדי לאבחן את סיבת הכאבים בברך יש צורך בבדיקת אורתופד מומחה. המומחה יבחן את תיאור פרטי הפגיעה ויבדוק פיזית את הברך. קיימים סימנים רבים המכוונים את המומחה למהות הפגיעה. ידוע בין הרופאים, שסיפור המקרה והבדיקה הגופנית מספקים ביחד כ-90% מהאבחנה.
לעתים, כדי להגיע לאבחנה או כדי לאשש אבחנה, יש צורך בביצוע בדיקות עזר כגון: צילומי רנטגן, מיפוי עצמות, MRI, בדיקת דם ועוד. במקרים מסוימים יש צורך בניקור הברך והוצאת נוזל לבדיקה, ולעתים יש צורך לבצע ארתרוסקופיה של הברך.
בדפים הבאים אתאר מספר מושגים ומצבים שכיחים של פגיעה בברכיים.